+359 (52) 61 37 38
+359 (52) 61 37 38
Запиши си час

Имплантология

Какво представляват зъбните имплантати?

Зъбните имплантати са структури от алопластичен (изкуствен) материал-най-често титан. Те заместват естествените зъбни корени. Върху тях се поставят надимплантатни пънчета, въху които се закрепят изкуствените зъби. Лечението с вътрекостни имплантати е съвременният метод за възстановяване на дъвкателната ефективност и естетика при пълна или частична загуба на зъбите.
Зъбните имплантати помагат за предотвратяване на загубата на кост:
Когато загубите зъб, вече няма сили, които да се предават към костта и тя започва да се стопява. Загубата на кост ще продължи и може да промени усмивката ви. Зъбите от двете страни на изгубения зъб може да започнат да се разместват довеждайки до допълнителни празнини в съзъбието и неприятен външен вид. Традиционният вариант за заместване на липсващият зъб, е мост, залепен с цимент , който успешно замества коронката, но не замества корена на зъба. Последствията от това водят до загуба на костта.
Зъбният имплантат е единственият вариант за заместване на липсващ зъб, както по отношение на коронката, така и по отношение на корена. Имплантатът действа като естествен зъбен корен, който прехвърля дъвкателните сили и запазва костта здрава.

 

Зъбните имплантати могат да подобрят цялостното качество на живота ви като:

Зъбните имплантати позволяват да захапвате и дъвчете по естествен начин.

Зъбните имплантати Ви позволяват отново да изпитате наслада от храната.

Зъбните изплантати Ви помагат да запазите здрави естествените си зъби.

Зъбните имплантати Ви позволяват да говорите естествено.

Зъбните имплантати Ви помагат да се чувствате по-привлекателни.

Зъбните имплантати осигуряват постоянно решение за липсващите зъби.

Зъбните имплантати Ви помагат да се наслаждавате изцяло на живота си.

Какво представлява лечението?

Първо, зъбните имплантати, които изглеждат като конични или цилиндрични винтове, се поставят във вашата челюст. През следващите два до шест месеца, зъбните имплантати и костта се оставят да се скрепят заедно(остеоинтеграция) и да формират основата за вашите изкуствени зъби. Често втори етап на процедурата е нужен, за да се разкрият зъбните имплантати и да се прикрепи надстройката, върху която вашият нов зъб ще бъде поставен.

Венците ви ще бъдат оставени да заздравеят до няколко седмици след тази процедура. Има системи от зъбни имплантати, които не изискват втори етап. Те използват имплантат, който си има прикрепено удължение. Това са така наречените едночастови имплантати.

Те са с изключително тесни показания. Вашият имплантолог ще ви посъветва коя система е най-добра за вас. Най-накрая короната, която замества зъба, ще бъде създадена за вас от вашия имплантолог и ще бъде прикрепена към надстройката. Скоро вие ще усетите възстановеното спокойствие във вашата усмивка и във вашата способност да дъвчите и да говорите. Зъбните имплантати са толкова естествени на усещане, че вие може да забравите кога изобщо сте изгубвали зъб.  

Често задавни въпроси

Answer:

Първо, зъбните имплантати, които изглеждат като конични или цилиндрични винтове, се поставят във вашата челюст. През следващите два до шест месеца, зъбните имплантати и костта се оставят да се скрепят заедно(остеоинтеграция) и да формират основата за вашите изкуствени зъби. В зависимост от избраният метод на имплантиране, може да се наложи втори хирургичен етап, за да се разкрият зъбните имплантати и да се прикрепи надстройката.

Надстройката, завършва основата, върху която вашият нов зъб ще бъде поставен. Венците ви ще бъдат оставени да заздравеят до няколко седмици след тази процедура. Има системи от зъбни имплантати, които не изискват втори етап. Това са едночастовите имплантати. При тях имплантат и пънче са едно цяло. Вашият имплантолог ще ви посъветва коя система е най-добра за вас. Най-накрая короната, която замества зъба, ще бъде създадена за вас

Answer:

Да! Много пациенти съобщават, че ваденето на зъб е много по травмиращо преживяване, отколкото поставянето на зъбни имплантати. Процедурата обикновено се извършва в денталния кабинет с местна упойка и е абсолютно безболезнена, дори и след като премине действието на упойката рядко има слаба болка.

Answer:

Приемането на зъбните имплантатите от организма е физиологично обоснован и закономерен процес, наречен остеоинтеграция.
Успеваемостта на съвременните имплантатни системи е 91%-98%.
Разбира се, това важи само в случаите на прилагане на съвременните системи имплантати, отговарящи на най-актуалните изисквания и световни стандарти и то в случаите, в които лечението е проведено от имплантолог специално подготвен и обучен.


Съвременните зъбни имплантати по правило се приемат от организма. Даже нещо повече, титанът предизвиква образуване на нова кост като по този начин физиологичната и болестна атрофия на челюстните кости се забавя.

Answer:

Да! В повечето случаи ще ви бъде поставен временен зъб, който да запълни мястото на коронката, докато имплантатът се интегрира в костта. Вашият имплантолог най-добре ще ви посъветва за подходящото решение съобразно вашия конкретен случай.

Answer:

Да! В повечето случаи можете да ядете каквото пожелаете. Възможно е да бъдете помолени да избягвате да дъвчете в областта, където са поставени имплантатите за кратък период след операцията, но след като мине това време можете да се храните както обикновено.

Answer:

Не. Стига да няма здравословни проблеми от рода на ендокринно или злокачествено заболяване, подтискащо имунната система или заболяване, представляващо противопоказание за каквато и да било хирургическа интервенция.

Answer:

Тъй като всеки пациент има различни нужди и приоритети, лечението със зъбни имплантати и неговата цена са различни. Някои от факторите, които могат да повлияят на цената на лечението са:

  • броят и вида на зъбните имплантати
  • създаване на кост и меки тъкани
  • вида на протезните конструкции
  • допълнителни процедури, които може да се наложат

Довери се на специластите.
Консултирай се сега!

Научи повече